ВЕТРОЛИТ 

ВЕТРОЛИТ је јединствена трострука направа. Енергија ветра, сунца и складиште елетричне енергије, све у једном.

Коначно решење индустрије обновљивих извора.


Овај јединствени систем нуди непревазиђену енергетску безбедност на било ком месту при различитим климатским и временским обрасцима.


Са више од 400 kWh ускладиштене енергије представља праву малу електрану са довољно ускладиштене енергије за свако покућство али се можда још важније може користити као енергетски извор за мала и средња предузећа.


Нарочито је користан за хотеле, дата центре и станице за електропуњење па чак и за рекламирање јер може понудити велики потенцијал за складиштење електричне енергије. Уколико ово искомбинујете са нашом окосницом ВЕТАР ветротурбином можете бити сигурни да ћете поседовати најбољи систем обновљивих енергија који тренутно постоји.


Решења за складиштење енергије коришћене за тарифне уштеде се већ користе али ВЕТРОЛИТ подиже овква решења на потпуно нов ниво. Док вам традиционална решења са батеријама могу омогућити неке тарифне уштеде, у систему различитих тарифа, ВЕТРОЛИТ вас потпуно ослобађа од било каквих трошкова везано за плаћање електричне енергије. 
У данима када има доста ветра или када је сунчано ВЕТРОЛИТ ће вас снабдевати струјом. Уколико нема потрошње електричне енергије ВЕТРОЛИТ ће напунити батерије како би се енергија могла користити касније када нема ветра или сунца.  


На овај начин могуће је остварити потпуну енергетску самодовољност. 


Поред свега ВЕТРОЛИТ може служити и као додатно средство за остваривање прихода уколико се употребљава као пуњач за електрична возила где само један ВЕТРОЛИТ може напунити барем три класична електрична возила при једном 90% циклусу пражњења.

ВЕТРОЛИТ слика

ВЕТРОЛИТ-П као ЕВ пуњач

Тренутно нема много, ако их има, уређаја који комбинују складиштење енергије и дистрибуцију електричне енергије у једном јединственом систему. Према нашим сазнањима, ВЕТРОЛИТ-П је једини такав производ који нуди овај ниво интеграције како би служио растућем тржишту електричних возила.


До 2025. године процењује се да ће бити 11 милиона ЕВ, док ће до 2030. године њихов број бити више него удвостручен до 30 милиона, са још већим растом после тога.


Сва ова ЕВ ће морати да плаћају електричну енергију и ВЕЛИКА је разлика ако се овим возилима наплаћује електрична енергија произведена од стране обновљивих извора енергије или ако плаћају електричну енергију из термоелектрана које користе угаљ и угљоводонике.


Чињеница да користите електрична возила не чини вас "зеленијим" ако електрична енергија која се користи за пуњење ЕВ не долази из чистих извора енергије.


Због тога смо изашли са ВЕТРОЛИТ-ом П који у просеку може произвести довољно електричне енергије за пуњење једне 80 кВч-овне батерије сваког дана. У пракси је врло мало вероватно да ћете потрошити целу батерију за један дан.


Поред тога, ВЕТРОЛИТ-П има пуњач од 150 кВ који је више од 3 пута снажнији од тренутних ЕВ пуњача и може напунити батерију од 80 кВч за само нешто више од 30 минута.


А ако се одлучите надоградити ВЕТРОЛИТ-П са складиштењем енергије, у зависности од климе и коришћења, можете бити потпуно самоодрживи и можете користити вишак ускладиштене снаге за напајање вашег дома или малих и средњих предузећа.


За тренутну понуду