ВЕТРОДОМ

ОБЈЕДИЊЕНО РЕШЕЊЕ

ВЕТРОДОМ је зграда која је дизајнирана као склоп за претварање енергије ветра.

Ово није само обична кућа или део архитектуралног окружења.

У кратким цртама ВЕТРОДОМ је машина за искоришћење енергије ветра која је истовремено може бити животни и радни простор. А како има доста простора за уградњу соларних панела то смо и учинили: Овде можете видети ВЕТРОДОМ соларно унапређену верзију.


У овом тренутку ВЕТРОДОМ долази као јединица са 236 квадратних метара стамбеног простора.

Приликом утврђивања садашње величине и облика (као стандард) ВЕТРОДОМ-а, узети су у обзир побољшање перформанси као и визуелни и архитектонски изглед.


Побољшања у односу на самостојеће ВЕТАР ветротурбине се виде у додатном, до 10% убрзавању ветра унутар турбина, што под идеалним условима повећава снагу до 30%. Ово је омогућено оптимизованом ВЕТРОДОМ геометријом и усмереним каскадним ефектом убрзања.


ВЕТРОДОМ се састоји од две главне јединице, базе ( живот / рад) и куполе у којој је постављен турбина. Висина куполе у односу на базу може да се промени до највише 2 метра од базне горње површине.


Још једна веома занимљива чињеница везана за ВЕТРОДОМ је технологија градње. ВЕТРОДОМ технологија градње инспирисана је древним "мегалитним интерлокинг системом", чији се примери могу видети на готово свим древним мегалитним структурама широм света.


ВЕТРОДОМ сегменти су направљени од композитног бетона чија маса ће зависити од одабране композитне комбинације, али у сваком случају ће се разликовати од неколико тона до неколико десетина тона. Они су обликовани и међусобно повезани на такав начин да чине врло јаке конструкције које могу трајати стотинама година ако не и више, много више.


ВЕТРОДОМ може да се користи као јединствени простор или подељен у неколико просторија. Пример дистрибуције соба и величина може се видети у брошури. Поред тога са батеријама и каскадним базенима (који служе и као резервни извор воде) ВЕТРОДОМ може да буде заиста функционално самодовљно решење. Као такав, он није идеалан само као стамбени простор већ и за истраживачке и безбедносне објекте. Груписани заједно, са различитим апликацијама, неколико ВЕТРОДОМА могу да формирају потпуно енергетски независна и веома отпорна људска насеља.


ВЕТРОДОМ решење је толико јако да заправо може да издржи силе јаче од Ф5 торнада.


Са било којим купљеним ВЕТРОДОМ системом такође ћете добити и 100 годишњу структурну гаранцију (не шалимо се). Стандардни ВЕТРОДОМ систем укључује ветротурбину ВЕТАР 15 и може се унапредити са додатних 15 кВ соларних панела. Опционо свака ВЕТРОДОМ јединица може бити испоручен по систему "кључ у руке" у потпуности опремљен врхунским кућним апаратима.

Приликом куповине ВЕТРОДОМ решења треба имати у виду да је ово идеални вишегенерацијски алат за живот/преживљавање. Будући да је енергетски позитивно ово је више од обичне некретнине јер продајом вишка електричне енергије ВЕТРОДОМ постаје ковница новца.

За цене и додатне информације можете нас контактирати на office@poduhvat.com.

за више информација погледајте наше најновије брошуре

ВЕТРОДОМ БРОШУРЕ